Gastronómia, Umenie

Drinky, ktoré vás zahrejú a potešia vaše zmysly

Posedenia na pláži či letnej terase je s klesajúcou vonkajšou teplotou naozaj pasé. Zima a prichádzajúce vianočné sviatky v nás vzbudzujú skôr túžbu po niečom hrejivom. Punč a varené víno sú klasikou, ktorú si vie doma pripraviť asi každý. Vyskúšajte pohostiť návštevu (či potešiť seba) originálnymi zimnými drinkami, ktoré exkluzívne pre čitateľov Žurnálu Alain Delon pripravil jeden z najlepších slovenských barmanov Peter Marcina z Mirror Baru v Carltone.

Japanese Punch

Punč inšpirovaný japonskou kultúrou podávaný na autentickom čajovom sete zahalený do pary voňajúcej po ružiach. Práve rituálne podávanie má priniesť čo najväčší zážitok. Jemná chuť ruží a broskýň v kombinácii s japonskou whisky Nikka from the barrel vás isto očarí. Drink ozdobte lístkami ruží.

Receptúra:

– 0,04 l Nikka from the barrel

– 0,02 l čerstvej citrónovej šťavy

– 0,02 l broskyňového likéru

– 0,01 l sirupu z jazmínového čaju

– 1 barová lyžička ružovej vody

Všetky ingrediencie dajte do jednej nádoby, zohrejte a môžete podávať.

Coco-Mango Punch

Pre nadšencov horúcich drinkov, ktorí preferujú nealko kokteily je tu krásna vyvážená chuť manga s kokosom doplnená kyslastou chuťou citróna. Drink, ktorý dodá veľa energie a ľudia ho priam milujú. V Mirror Bare Carlton sa rozhodli podávať ho pre nás v liatinových čajových servisoch rovno na horúcich uhlíkoch.

Receptúra :

– 0,03 l kokosového mlieka

– 0,04 l mangového pyré

– 0,03 l jablkového džúsu

– 0,02 l čerstvej citrónovej šťavy

Všetky ingrediencie dajte do čajníka, zohrejte (možno aj na horúcich uhlíkoch) a hotovo. Ozdobte jedlými kvietkami.

Green Blazer

Legendárna klasika Blue Blazer, ktorou sa ohrievajú koktailoví milovníci z celého sveta, premenená na zelenšiu verziu podávanú na živom machu s kvetmi a v krásnej zlatej miske.

Namiesto klasického cukrového sirupu použite bylinkovo-citrusový, ktorý skvele obohatí drink v zimnom období. Pohľad naň hneď pripomína jar a teplo, na ktoré sa mnohí už teraz tešíme. Drink v kombinácii s whisky sa zapálený prelieva zo špeciálnych mugov, kým nie je horúci. Dúfame, že zahreje aj vás.

Receptúra:

– 0,04 l Bruichladdich The Classic Laddie

– 0,02 l citrusovo-bylinkového sirupu

– 0,01 l čerstvej citrónovej šťavy

– 0,02 l horúcej vody

Všetky ingrediencie zmiešajte v špeciálnych mugoch, ako poslednú pridajte whisky, zapáľte a prelejte.

Peter Marcina

Peter Marcina, manažér Mirror Baru, sa do oblasti gastronómie dostal v 15 rokoch, kedy sa popri štúdiu na Hotelovej akadémii zamestnal v reštaurácii Elesko v Modre. Prešiel si viacerými pozíciami od pomocných prác až po pozíciu čašníka a someliéra v reštaurácii AuCafe.

Jeho pôsobenie v Sky Bare predznamenalo jeho nasledujúcu kariéru ako jedného z najlepších slovenských barmanov. Pomerne rýchlo sa začal etablovať medzi najlepšími barmanmi sveta.

V roku 2019 zvíťazil v celosvetovom finále medzinárodnej barmanskej súťaže Legends of London so svojím kokteilom Better Idea of Life, pripraveným na tému ochrany a trvalej udržateľnosti životného prostredia.

Peter Marcina je autorom nového zážitkového konceptu Mirror Baru, ktorý prináša mnohozmyslový zážitok.

Dušou Mirror Baru je jeho ponuka, každý servírovaný kokteil má dokonale vyladenú kompozíciu a doslova provokuje fantáziu návštevníkov. Kokteily sú podávané v jedinečnej podobe na autorských dizajnérskych podnosoch a v botanických aranžmánoch. Príďte ochutnať nové zimné menu Mirror Baru v Carltone postavené na troch pilieroch – Classy kokteily (celodenné), kolekcia Art kokteilov (večerné) a séria Nature kokteilov (večerné). Verte nám, sú doslova alchýmiou.

Páčil sa Vám článok?
Zdieľajte ho so svojimi známymi:
Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest