Ľudia vravia, že Silvester v uliciach už nie je to, čo bývalo. Mesto je plné odvážlivcov, ktorí počas celého roku sedia doma, a preto v tento výnimočný večer nedokážu zvládnuť nápor osláv. Námestia sú preplnené oslavujúcimi, ktorí vylievajú okolo seba nápoje pri natriasaní sa na hudbu, ktorú ani nepoznajú. Pridajte k celému zážitku treskúcu zimu a nezdolateľnú úlohu zohnať stôl vo svojom obľúbenom bare. Rozhodnutie ostať doma je tak odrazu atraktívnejšie ako kedykoľvek predtým.
Prečo teda nepresunúť Silvestrovskú zábavu k vám domov? Môžete vytvoriť legendárnu párty, vďaka ktorej sa z vás na zopár hodín stane Veľký Gatsby. Pozvať však skupinku známych, nakúpiť tri obrovské sáčky čipsov mohlo stačiť na vysokej, nezabúdajte však, že organizujete párty roka, takže príprava a plánovanie sú kľúčom k úspechu. My, v Alain Delon žurnáli, vám opäť letíme na pomoc, aby sa z vášho večierka stala každoročná udalosť, ktorú si nikto nenechá ujsť.
Guest list
Sadnite si a porozmýšľajte zopár minút nad výberom hostí. Vždy je dobré neokresať pozvánky iba na najužší okruh priateľov, ale trochu rozšíriť vaše sociálne horizonty. Spomeňte si na ľudí, ktorých by ste chceli spoznať bližšie alebo na ľudí, o ktorých viete, že si sadnú s ostatnými pozvanými. Takto sa u vás doma ocitne rozmanitá skupina, ktorá každému garantuje zábavu. Nepozývajte však ľudí, ktorí sa nikdy nestretli. Ak by vaši hostia chceli stráviť večer trápnym sedením vedľa cudzích osôb, išli by sa povoziť v električke.
Nakŕmte ich
Najdôležitejším komponentom každej dobrej párty je jedlo. Tyčinky a čipsy nechajte v 90-tych rokoch, buďte kreatívni, ale pripravte sa vopred. Nechcete stráviť celý večer v kuchyni, a tak ovládnutie francúzskeho umenia „mise en place“ je nevyhnutnosťou. Inými slovami, pripravte si vopred všetko, čo sa dá. Držte sa receptov, ktoré už poznáte, teraz nie je čas na nové neprebádané jedlá, ktoré ste nikdy nepripravovali.
Opite ich
Koho sa snažíme oklamať, toto je najdôležitejší komponent akejkoľvek dobrej párty. Prekvapte hostí svojimi barmanskými schopnosťami, ale to, čo platí pri jedle, platí aj pri pití. Musíte tráviť čas s pozvanými, nie v kuchyni. Vytvorte jedinečný drink, ktorý môžete servírovať pri príchode, každý z pozvaných by mal mať v ruke niečo na pitie nie viac ako tri minúty od príchodu. Na ďalšie občerstvenie pripravte malú drink stanicu s vínom, pivom, destilátmi a s pár nealkoholickými nápojmi, aby si ľudia mohli dopomáhať k párty nálade bez pocitu hanby.
A, samozrejme, nezabudnite na pár fliaš bubliniek, ktoré musia byť na polnoc vychladené v chladničke. Akurát si vopred zrátajte, či máte dosť pohárov pre všetkých. Oslavovať Nový rok s horčičákom v ruke nie je príliš štýlové.
Roztancujte ich
Zabudnite na shuffle mód vášho iPodu a uistite sa, že máte mix, ktorý sa hodí k večeru. Na začiatok stačí ľahký inštrumentálny jazz, aby sa vaša návšteva cítila príjemne ihneď po vkročení do priestoru. Pre pokročilejšie štádium večera si zvoľte niečo s trochou viac groovu. Klasické vypaľováky si schovajte až na skoré ráno. A taktiež nezabudnite schovať ovládače od sterea, na každej party je jeden opitý chlapík, ktorý sám seba menuje za DJ-a.
Roztrúste ich
Najlepší spôsob, ako roztrúsiť ľudí po miestnostiach je vytvoriť viacero staníc s jedlom a drinkami. Nenápadne umiestnite tácku so snackmi do jedného kúta, stolík s vínom do druhého. Cez stoličky na balkóne prehoďte deky pre fajčiarov. Takto sa ľudia budú prirodzene túlať po priestore a vytvárať stále sa pohybujúce skupinky.
Zabávajte sa
A na záver, nezabudnite, že je to párty, ktorú organizujete, aby ste za zabávali. Ak máte z párty dobrý pocit vy, šanca je, že sa budú aj vaši hostia cítiť príjemne. Ak ste zabudli na bruscetty v trúbe, nerobte z toho tragédiu. Murphyho zákony fungujú, a preto sa určite niečo pokazí. Nechajte to tak, v novom roku bude dosť času na nápravu.