Gastronómia

Mlyn 108, kvalita v inej podobe

Mlyn 108, kvalita v inej podobe

Kvalita je krásna v mnohých podobách. Bez ohľadu na to, akú formu nadobudne, je vždy založená na poctivej práci a na spojení najlepších materiálov s úsilím a vášňou. Ponúkať kvalitu je víziou Alain Delon, na ktorú sme hrdí. Naša akosť je založená na výrobe v malom – na kombinácii našich vlastných krajčírov a návrhárov, na láskavej pozornosti venovanej každému detailu.

Mlyn 108, vstupná brána

Kvalita býva návyková

Zvyknúť si na ňu v jednej jej podobe, znamená vyžadovať ju aj inde. Asi preto je kolektív AD nadšený Mlynom 108. Žltý dom s veľkou drevenou bránou – na prvý pohľad nenápadná, veľkostatkárska usadlosť uprostred Slovenskej vinárskej oblasti.

Nádherne prerobený päťstoročný mlyn v Modre skrýva jeden z najunikátnejších kulinárskych zážitkov Slovenska. Po prvom prekročení prahu je nám jasné, prečo sme si Mlyn 108 museli zamilovať. Usmievajúci sa majiteľ so srdečným pozdravom, otvorená kuchyňa po jeho ľavej strane a orchester kultivovane úslužnej obsluhy.

 

Sako, servírovanie na stôl

Nielen zážitok z momentu

Kvalita v inej podobe. Tak ako u nás v AD, “výrobný proces” – od voľby surovín až po servírovanie na stôl – sa stáva pýchou celého podniku. Hosť je uvítaný v starej veľkopanskej kuchyni presýtenej nádhernou vôňou jedla, ktorá je rozvírená vo vzduchu rýchlymi pohybmi pracovitých rúk.

Mlyn 108 ponúka zážitok z momentu. Jedálny lístok sa mení podľa ročného obdobia, momentálnej nálady kuchára a dostupnosti surovín dopestovaných na miestnych statkoch. Nie je neobvyklé, ak si majiteľ sám zájde do lesa nazbierať medvedí cesnak. Každé jedlo je tak výsledkom kulinárskeho génia, ale aj oslavou prírody. Slová majiteľa, Otta Chrapčiaka, svedčia o hĺbke, ktorú svojmu remeslu prisudzuje:

Výborné snúbenie nevyzdvihuje víno či jedlo, ale pretvára oboje a povýši toto partnerstvo do perfektnej harmónie

Zážitok z momentu

Či už móda, alebo skvelé jedlo – kvalita posúva malé radosti života na úroveň vyššej kultúry. Vkráčať perfektne oblečený do skvelej reštaurácie je jeden zo spôsobov, akými sa dá povýšiť moment na Moment. Kolektív AD si dal za úlohu zoznámiť vás s takýmito Momentami.

 

Čítajte žurnál Alain Delon; Autor: Juraj Šalapa – www.salapa.co

Páčil sa Vám článok?
Zdieľajte ho so svojimi známymi:
Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest