Gastronómia

The CUT

The CUT

„Človek môže dostať pod kožu celé mesto z jeho chutí,“ povedal raz múdry, avšak neznámy muž. Premýšľajúc nad tým, sme nedávno dospeli k záveru, že aj keď sa to na prvý pohľad možno nezdá, Bratislava prechádza zmenami ako nikdy predtým. Postkomunistické mesto, ktoré mnohí miestni zatracujú sa rýchlosťou svetla mení na modernú metropolu, často bez povšimnutia. Len sa pozrite na možnosti gastronómie, kávy, kultúry…

Neustále sa rodiace reštaurácie nám dávajú voľbu každý deň stráviť našu obedovú pol hodinu na malých gurmánskych hodoch.

The CUT

Pred pár rokmi boli zaneprázdnené davy obyvateľov nútené uspokojiť sa s obedom vo forme kuracích pŕs pochybného pôvodu preloženými plátkom syra a broskyne. A dnes? Neustále sa rodiace reštaurácie nám dávajú voľbu každý deň stráviť našu obedovú pol hodinu na malých gurmánskych hodoch. Zamierte do bistier v centre mesta, kaviarní v uliciach Ružinova, alebo do malých reštaurácií v dnes už slávnom Fresh markete a oddajte sa burgerom, street foodu, paele hummusu… Čokoľvek, po čom vaše srdce túži je skrátka tu.

V zmesi kuchýň sa však občas objaví niečo výnimočné, niečo čo sa vymyká aj tomuto novému štandardu. A práve na takú reštauráciu sme narazili pred pár mesiacmi na rohu spomínaného Fresh marketu.

The CUT - Mäso ako z galérie

The Cut je skutočným pokladom milovníka mäsa. Minimalistický interiér vás okamžite po vstupe prenesie do útrob New Yorského Deli, kde sa začne útok na všetky vaše zmysly. Obrovský kus porchetty a pastrami vábne ležiace vo vitríne testujú váš pud sebazáchovy, ktorý vám len s ťažkosťami bráni preskočiť pult a vrhnúť sa na tieto neskutočné kusy mäsa. Mohli by ich snáď aj vystavovať v galérii… The Cut búra bežné konvencie obedovania, ktoré sú medzi ľuďmi hlboko zakotvené a prináša svetové metropoly aj k nám, do bežného života Bratislavy. Vďaka tejto jedinečnej reštaurácii máme zrazu možnosť zájsť na obed a dať si jedlo, ktoré si skutočne doma nikdy nepripravíme.

Po zahryznutí do kuracieho tikka sa v zlomku sekundy ocitnete v Indii, zatiaľ čo na druhý deň sa pri obede na chvíľu prenesiete pomocou bravčových rebier do Texasu.

The CUT bistro

Pastrami pripravované niekoľko dní, či rozpadávajúci sa pulled pork, ktorý je výsledkom tvrdej práce kuchára sú len vrcholom ľadovca. Jedinečná výbava v kuchyni, určená na dokonalú prípravu mäsa spojená s neustále vylepšovanými receptami sú kľúčom k výbornému obedu. Majitelia v The Cut spojili svoju vášeň exotického cestovania a gastronómie, a vďaka dlhoročným skúsenostiam dokážu pripravovať jedlá, ktoré slúžia ako teleport. Po zahryznutí do kuracieho tikka sa v zlomku sekundy ocitnete v Indii, zatiaľ čo na druhý deň sa pri obede na chvíľu prenesiete pomocou bravčových rebier do Texasu. A práve to dáva The Cut výnimočnosť. Svetové jedlá, ktoré chutia presne tak ako majú. Predstavte si jesť babičkine bryndzové halušky v Sydney, je to zhruba to isté.

Prvotriedne suroviny zaručené neúnavným hľadaním tých správnych dodávateľov, milú a ústretovú obsluhu a v neposlednom rade lásku k remeslu.

The CUT - mäso

Nie je to však len o dobrých receptoch v peknom priestore. Tak ako vo všetkom, sú to detaily, ktoré rozhodujú o úspechu. Prvotriedne suroviny zaručené neúnavným hľadaním tých správnych dodávateľov, milú a ústretovú obsluhu a v neposlednom rade lásku k remeslu. To sú ingrediencie, ktoré celý váš zážitok dokonalo umocňujú. Hoci ten zážitok je len taký dlhý ako vaša prestávka na obed. Aby ste však dostali The Cut pod kožu, potrebujete viac ako jednu návštevu. Naraz sa totiž ochutnať všetko skutočne nedá.

Každý deň môžete nájsť v menu fantastické veci od výmyslu sveta. A keď si už myslíte, že vás v The Cut už nič neprekvapí, páni a dámy z kuchyne sa opäť prekonajú. Nie náhodou sa okamžite zaradila medzi naše najobľúbenejšie destinácie na týždňový obed.

Zastavte sa a vyskúšajte. Určite neoľutujete!

Foto: Pavol Zachar www.zacharphoto.com

Páčil sa Vám článok?
Zdieľajte ho so svojimi známymi:
Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest